Boligbyggere

Den utvendige malingen er knapt tørr. I stua flyttes det stadig rundt på møbler, i jakten på den helt riktige plasseringen av sofa og bord.

Og så er det hagen da. Vi har mange tanker og ideer, og har derfor fått litt hjelp av en hagedesigner til å sette de ut i live – akkurat som LillesandHus gjorde med husbyggingen, sier Kåre.

Vi tviler ikke på at resultatet vil bli en pryd for nabolaget! Bente og Kåre har gått inn i husprosjektet med både hode og hjerte. Det ligger mye planlegging bak alle valg, og om resultatet har svart til forventningene, forteller de:

Vi er veldig fornøyde!

Bente og Kåre bestemte seg for å bygge hus fordi de ikke fant drømmehjemmet på boligmarkedet.

Vi ønsket oss et hus med sjel og varme, i gammel sørlandsstil. Da 
bestemte vi oss for å bygge selv og være med gjennom hele prosessen, forteller Bente.

Paret var i kontakt med ulike byggefirmaer, men valget falt på LillesandHus. 

Vi tok utgangspunkt i de to modellene Tvedestrand og Hisøy og endret en del av planløsningen, forteller Kåre. 

 

Vi hadde en fin dialog om tilleggsarbeider. Mange valg må jo tas underveis der og da. Det er ikke så lett å bygge hus når man ikke har gjort det før, og noe av veien blir til mens man går. LillesandHus er fleksible og ikke redd for å trekke inn nye løsninger underveis. De har fagkunnskapen til å se hvordan ideer kan gjennomføres i praksis og hvordan ulike elementer henger sammen.

Paret var ofte innom byggeplassen, og merket seg at håndverkerne trivdes med oppdraget.

Jeg la merke til at det var mye yrkesstolthet på byggeplassen. Jeg tror kanskje det handler om at fagfolk får lov til å jobbe ordentlig med ting. Det er denne skikkeligheten som vi også setter pris på, at kvaliteten er på plass også i detaljene du ikke ser, fordi folk som er stolte av arbeidet sitt har fått anledning til å levere mer enn et hastverksarbeid, sier Bente.

LillesandHus tok seg også av det meste av papirarbeidet.

Papirarbeidet og kontakten med kommunen, alle slike ting ble gjort riktig. Vi følte under hele byggeprosessen at alt var under kontroll. Vi følte oss godt sett og at de lyttet til oss, samtidig som de delte egne tips og erfaringer. Alt ble levert på tid og på budsjett. Ingen ubehagelige overraskelser hverken underveis eller i etterkant, sier Kåre.

Spisestuestoler
Spisestuebord
Hvitt Kjøkken

Bente og Kåre ville ha et vakkert hus, både innvendig og utvendig. Løsningene skulle være praktiske. I dag er de meget godt fornøyd, både med innsatsen fra dyktige håndverkere, LillesandHus og med egne planer og bidrag.

Det var viktig for oss å bygge et hus som gjenspeiler oss og vår personlighet, og det har vi fått til, fastslår Bente.

Huset gir et romslig inntrykk med en lys og gjennomført fargepalett. Kjøkkenet er stort, med god spiseplass og peis, og det har en praktisk arbeidssone der både Bente og Kåre kan arbeide samtidig.

Vi har vært bevisste på at vi ville ha kvalitet. Det er ingen prangende luksus her, men ekte håndverk og klassisk stil. Det er kanskje ikke så vanlig å snakke om yrkesstolthet lenger, det er mest snakk om effektivitet. Men dette huset er bygget både effektivt og med en solid porsjon yrkesstolthet. Det er en fin kombinasjon, sier Kåre.

 

Jeg er ganske sikker på at håndverkerne likte å bygge dette huset. Vi er blitt fryktelig glad i det allerede. Her føler vi oss hjemme!