Velkommen hjem til oss, kjære familie, venner og nabobarn!

Med lette skritt nærmest danser Line over gulvet i sitt nye LillesandHus i Grimstad. Hun stråler om kapp med sola, som gjør alt den kan for å lyse opp både huset og tilværelsen for Line og hennes familie. For her bor det folk som trives. Og fargerike Line er en sol i seg selv.

« Fra første stund ønsket vi at det meste av denne etasjen skulle bli et eneste stort, lyst, åpent og sosialt rom, hvor vi kan leke sammen, tegne, skrive, spise frokost og middag og ha venner og familie på besøk.»

Line forteller at veien til dette huset startet med at de så på nye tomter og sjekket forskjellige husleverandører. Inntil pappa Dag Otto kom med en klar anbefaling. 

«Sjekk LillesandHus! De har mange veldig fine sørlandshus.»

Line og Andreas ble invitert til et uformelt møte hjemme hos Thomas fra LillesandHus. Og over en god kopp kaffe fikk de et innblikk i hvordan et typisk LillesandHus ser ut, hva Thomas og staben hans har fokus på som husleverandør, og ikke minst alle mulighetene som finnes når man skal skape det optimale hjemmet.

«Vi ble veldig nysgjerrige, og siden vi da bodde i Oslo inviterte Thomas oss til å ta en titt på noen av husmodellene de hadde bygget på Nesodden. Og der og da ble vi overbevist.»

Da Line og Andreas gikk rundt i et av husene på Nesodden så de umiddelbart for seg hvordan de kunne lage gode tenåringsrom, selv om barna er små i dag. Der og da tenkte de at de ville bygge et romslig hus for livet, et hus som kunne ta imot familien, gode venner, nabobarn og ikke minst huse familien til Andreas fra Sverige når de ønsker å komme på besøk for noen dager. Rom nok til alle, med andre ord.

«Blant alle sørlandshusene vi hadde sett på følte vi at Lillesandhus skilte seg ut, med den høye kvaliteten, den solide byggekonstruksjonen og fokuset på godt håndverk.»

Når de først skulle bygge seg et nytt hus ville Line og Andreas ha et hus som de kunne bo i og vokse i resten av livet. Nå har familien bodd i huset i ett år, og Line kan med hånden på hjertet si at det er ingen ting de angrer på, takket være godt gjennomtenkt planlegging.

«Nå får vi tilbake igjen for å ha brukt god tid og tenkt oss godt om i planleggingsfasen. Det har vært mange flinke folk i teamet fra LillesandHus som har hjulpet oss underveis med å ta avgjørelser.»

Line og Andreas skjønte raskt at en god byggeprosess starter med god og grundig planlegging. Og er det noe Lillesandhus har ekstra fokus på, så er det å møte den ferske husbyggeren på personlige ønsker og behov. 

«Vi fikk hjelp til å tenke gjennom alle mulige scenarier. De spurte oss hvordan vi ville ha det, om vi ville ha større vaskerom, om vi ville flytte på noen vegger, og så videre. Og de øste underveis av sine mange erfaringer fra tidligere byggeprosjekter for familier på fire.»

I løpet av en byggeprosess blir alltid huseierne godt kjent med teamet som jobber med dem. Ikke minst byggelederen og snekkerne.

«For noen herlige mennesker! De tålte at vi ringte i det uendelige når vi lurte på ting, ønsket endringer og tenkte på alt på en gang. Daglig dukket det opp detaljer og bekymringer som føltes megastore for oss som nye huseiere. Da var det veldig fint å føle seg sett og hørt og få den gode oppfølgingen.»

Siden alt var så godt planlagt og gjennomtenkt gikk byggeprosessen raskt når den først var i gang.

«En ekstra stor takk til byggeleder Torgeir. Guri min, for en mann! Når man bygger hus for første gang er man usikker på alle valgene man skal ta, så da blir man litt overveldet. Men Torgeir roet oss helt ned, og sa: Slapp helt av, Line og Andreas. Jeg skjønner at det er mye dere som nye huseiere må ta stilling til. Men jeg lover dere å gi dere beskjed når det nærmer seg noe dere må begynne å tenke på.» 

Line og Andreas kan ikke få sagt mange nok ganger hvor strålende fornøyde de er med huset sitt.

«Hjemmet vårt er varmt, stort, trygt og godt, Og ikke minst solid. Siden vi er en aktiv familie vil jo huset naturlig nok brukes og slites etter hvert. For her blir det nemlig ut og inn med barn, barnebarn, besteforeldre og ikke minst mange nabobarn.»

Den sosiale sørlandsjenta føler virkelig at hun har kommet hjem, og hun gleder seg stort til å få masse besøk av gjester som garantert vil trives kjempegodt i hjemmet hun, Andreas og barna har skapt.

«Her er det litt sånn varm og koselig sørlandsk stemning, kombinert med romslighet, enkelthet og litt tropisk atmosføre. Dette liker vi. Dette er oss! »